Eenzaam in samengesteld gezin

Ik ben Evelien, stiefmoeder, stiefkind, mama en gepassioneerd coach & therapeut. Als relatie- & gezinstherapeut voor samengestelde gezinnen begeleid ik jullie graag naar een fijn samenleven in jullie nieuwe gezin.

Zoals elke goede therapeut haal ik mijn kennis en deskundigheid niet alleen uit mijn studies, maar ook uit mijn ervaringen met de grootste uitdagingen in mijn leven.

Eén van de grootste uitdagingen kreeg ik gepresenteerd toen ik zelf in een nieuw samengesteld gezin rolde. Ik liet me drijven door de liefde en ik wist (gelukkig!) niet waar ik aan begon. Al snel botste ik op muren en voelde ik me eenzaam in ons samengesteld gezin. Ik voelde me niet “thuis” en raakte steeds meer “mezelf” kwijt. Daarbovenop ging mijn gezondheid achteruit en kreeg ik te maken met uitputting, chronische pijn en longaandoeningen.

Van boze stiefmoeder…

Zowel over mijn leven in het samengesteld gezin als over mijn gezondheid kreeg ik van allerlei hulpverleners weinig hoopgevende boodschappen. Over mijn verlangen naar erkenning en me waardevol voelen in ons gezin, werd ik steevast gewezen op het welzijn van de kinderen en werd er voorbij gegaan aan wat ik nodig had om een plus in huis te kunnen zijn. Ik raakte uitgeput en voelde me leeg. Ik werd zo ook steeds meer een boze stiefmoeder.

Leer balans vinden in samengestelde gezinnen met Evelien van Oost, jouw ervaren stress- en burnoutcoach voor plus- en stiefouders.

“Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” – Maya Angelou

… naar rust & waardering

Gedreven door het verlangen naar een stralend leven met een sprankelende gezondheid en een fijn gezin, dook ik allerlei coachingtrajecten, trainingen en therapieopleidingen in. Ik ontdekte de kracht van coaching, ons zelfhelend vermogen, maar ik kwam er ook achter hoe beschadigend stress kan zijn. Stap per stap vond ik mijn gezondheid en mijn stralende ik terug.

Ik voel mij waardevol, durf te schitteren en voel me thuis in ons gezin en houd van het leven. Dat gun ik iedereen!

Mijn missie is dan ook om mensen terug in contact te brengen met hun kracht en vandaar uit voluit te leven. Want dat zijn wij allemaal waard!

Samen werken als koppel

Voelen jullie dat het tijd is om als een team jullie samengesteld gezin in handen te pakken? Samen creëren we dat warm nest voor iedereen in jullie nieuw gezin. Jullie leren moeilijke situaties samen aan te pakken.

Begeleiding voor stiefouders

In dit traject begeleid ik jou als plusouder in jouw rol en in jouw plek innemen in jouw samengesteld gezin. Ook zelfzorg is hierbij een belangrijke pijler in deze uitdagende situatie. Je staat er niet alleen voor!

Stress- en burn-out coaching

Voel je de druk in je samengestelde gezin? Herken je signalen van stress en burn-out? Laten we samen werken aan jouw rust en balans. Ontdek hoe je anders kunt reageren, grenzen kunt stellen en weer kunt stralen in je (gezins)leven.