Open, rustig, verdiepend met veel begrip voor elke partij in het verhaal. We staan sterker in onze schoenen.

 

bio-mama van twee kinderengescheiden, met nieuwe partner

Mijn partner en ik bevonden ons in een heel uitdagende periode, die veel vroeg van ons apart en van ons als koppel. O.a. elkaar niet goed kunnen begrijpen (bv. de verwachtingen en druk naar mij toe als stiefouder), in conflict zijn met de andere ouder en partner, een stiefkind dat af en toe begint te puberen (…) Ik had op den duur niet meer het idee dat we er onder ons 2 zouden uitraken.

Onze zich herhalende, laatavondlijke, “zwaardere” gesprekken, waar we dan toch niet uitkwamen, konden geparkeerd worden en apart gevoerd worden bij de coach. Dat woog dus niet meer op ons/onze relatie.

Ik voel me over het algemeen rustiger/meer ontspannen, vertrouwender, gelukkiger en gesterkt in mijn positie en in mijn eigen aanpak als stiefouder. Het is altijd helemaal oké geweest hoe ik het voelde en aanpakte. You do you.

Ik kan terug de vele zijdes van mijn partner zien.

We zijn niet meer zó bezig met “de ex”.
Er is terug meer ontspanning/rust, genieten van elkaar (ook met de kinderen), vertrouwen, zuurstof/ruimte, begrip voor elkaar, steun, relativeringsvermogen, …

We zien nu allebei in dat wij geen kerngezin vormen en dus ook niet kunnen of moeten vormen. Het is een oefening in onszelf zijn en doen wat het best voelt voor ons, los van anderen en hun mening. We zien nu ook beiden in dat mijn positie als stiefouder niet vanzelfsprekend is en dat sommige verwachtingen (vanuit mijn partner, vanuit zijn entourage, vanuit onze omgeving, vanuit de maatschappij, …) niet vanzelfsprekend zijn. Ik voel wat minder druk en meer vrijheid.
read more

anonieme stiefmoeder35 jaar, job: in "time-out"

Evelien is een hele fijne coach die begrijpt waar plusouders mee kampen maar tegelijkertijd ook de andere ouder begrijpt. Ze is voor beiden neutraal maar is toch begripvol. Ze herkent en erkent de uitdagingen, is zeer professioneel, weet waar ze over praat en legt ook duidelijk uit. Zeer fijne coach!

plusmama en mama

Ik zou jou en jouw begeleiding begeleiding voor samengestelde gezinnen zeker aanraden omdat het gewoonweg het eerste traject is dat ons heeft geholpen.

De beslissing om hulp te zoeken was echt als een laatste poging, zodat we zonder spijt konden zeggen dat we echt alles hadden geprobeerd om onze relatie en ons gezin ‘bij elkaar’ te houden.

Ondertussen is er wel wat veranderd, ik zie nu wel nog heel veel uitdagingen maar ik zie ze op dit moment als uitdaging en niet meer als finale keuze tussen ‘het werkt’ of ‘het werkt niet’.

Als koppel denk ik dat we enerzijds beter communiceren. De bevestiging en het begrip van iemand die unbiased kan meeluisteren en soms onze eigen woorden duidelijker naar de ander kan overbrengen (dan dat we zelf kunnen) heeft ons zeker vooruitgeholpen.

Je begeleiding biedt een andere kijk op de situatie of de geruststelling dat er sommige dingen heel logisch en aanvaardbaar zijn voor een samengesteld gezin. We probeerden dingen krampachtig in een mal te steken, nu beseffen we dat die anders kunnen en mogen zijn.

Ik waardeer de eerlijkheid en openheid, het ‘gemak’ waarmee ook wij open konden praten. De feedback en de echte tools die je aangeeft – ik had eerder al ervaringen met een psycholoog die me niet altijd positief zijn bijgebleven. Ik begrijp het bespreken van gevoelens en uitzoeken waar die vandaan komen etc, maar persoonlijk heb ik ook nood aan praktische tools. Jij was de eerste persoon met wie ik/we praatten die dan ook zei van; hoe gaan we dat aanpakken? Heb je het misschien op deze manier al bekeken?

Extra daarbij is het ook aangenaam om met iemand te praten die een situatie ook effectief heeft meegemaakt/doorleefd – die ‘Echt’ begrijpt wat voor emoties sommige dingen met zich meebrengen.
read more

Plusmama en mamaTussentijdse feedback na 4 maanden begeleiding

Ik startte de coaching omwille van mijn gezinssituatie; in een nieuw samengesteld gezin waarin ik geen houvast meer voelde. Ik besef nu dat een nieuw samengesteld geen kerngezin is en het nooit zal zijn. Na een traject had ik al een rugzakje met tools die ik kon gebruiken in situaties die moeilijk zijn. Ik merk bij mezelf een betere reflectie van mijn eigen gevoelens en emoties waardoor er een rust gekomen is in plaats van een constant gevoel van stress. Evelien heeft een open geest, veel geduld en is empatisch. Ze gaat op een ongedwongen manier met je in gesprek met als fundament een brede waaier aan kennis. Omdat de klik met Evelien zo goed zat, kon ik me ook volledig openstellen. Evelien is als een gids die actief luistert, waar je als coachee jezelf mag en kan zijn. Een gids die ervaringsdeskundige is, wat vertrouwen geeft in haar kennis en ervaring. Een traject waar je sowieso iets uithaalt, ongeacht de insteek van de opstart.
read more

Kim De Laetplusmama, 39 jaar, KMO-expert
Als startende plusmama had ik het niet gemakkelijk. Ik kon mijn draai niet vinden binnen het nieuwe gezin, ik wist niet hoe te communiceren, ik wist niet wat er van mij werd verwacht… Omdat ik toch heel hard mijn best wou doen om hiervan iets te maken, zijn we bij Evelien terechtgekomen. Ze stelde ons tijdens het eerste gesprek enorm op ons gemak. We (zowel ik als mijn partner) voelde ons er onmiddellijk comfortabel bij. Naargelang de sessies verliepen, hebben we enorm veel bijgeleerd. We hebben bijgeleerd over onszelf, hoe wij onszelf zien als persoon, wat wij individueel belangrijk vinden maar ook hoe wij onderling dienen te communiceren als “echte” papa & plusmama. We kregen veel nieuwe inzichten, waar we ook direct mee aan de slag konden gaan. We gingen altijd met een goed gevoel naar buiten ondanks dat de sessies soms gepaard gingen met de nodige tranen.. Wij hebben alvast héél veel bijgeleerd, zaken die we nog dagelijks toepassen & daarvoor zijn we Evelien enorm dankbaar!
Zoals we de laatste sessie zeiden ..
“Jij hebt ons wiel, dat de laatste tijd vierkant draaide, terug rond laten draaien in een vloeiende beweging.
De zaken die nu op ons pad komen, kunnen we samen (als gezin) zeker & vast aan. Wat voordien zeker niet het geval was.
Dank je wel voor je steun, motivatie, bevestigende woorden, …”

read more

Senna Van Laarhovenplusmama, verpleegkundige

De sessies met Evelien hebben me geleerd mezelf en mijn denken beter te begrijpen en te aanvaarden, valkuilen te herkennen en hierop beter te reageren. Ze gaf me duidelijke tips en handvaten voor het realiseren van mijn doelstellingen. Op gebied van plusouderschap kreeg ik waardevolle informatie die mij 25 jaar geleden goed van pas had gekomen en ons veel gepieker en ‘leed’ had bespaard. Evelien bracht me helderheid, richting en rust. Ik denk nog vaak aan haar woorden…
read more

Viviane60 jaar, plus(groot)moeder

Door Eveliens doortastendheid en eerlijkheid in de sessies, haar ondersteuning tussen de sessies in en haar engelengeduld, hebben we ons gesteund gevoeld en hebben we kunnen groeien. Waar we vaak gedacht hebben dat er geen uitweg meer was voor ons, hebben we het toch maar voor elkaar gekregen!
read more

anoniemsamengesteld gezin met twee pubers

De dag dat ik bij jou een traject startte, was de eerste dag van verandering. Jouw warme persoonlijkheid en jouw ervaringsdeskundigheid zorgde ervoor dat ik me meteen begrepen voelde. Oef! Dat was alvast een opluchting. Je gaf me nieuwe inzichten mee die zorgden voor meer begrip en een andere kijk op de situatie. Waarom gedroeg ik mij zoals ik me gedroeg? Wat waren mijn onderliggende behoeften? Op die manier verschoof je de focus die op een ander lag naar mezelf. Je leerde me ook het belang van zelfliefde inzien. Door je oprechte steun gaf je me het vertrouwen om mijn doelen te bereiken. Het was een intens parcours waarin je geduld om tot de kern te komen me heel erg geholpen heeft tot waar ik vandaag sta! Ik kan dit alleen maar toewensen aan iedereen die bereid is aan zichzelf te werken.
read more

anoniemmama en plusmama