Dat échte thuisgevoel voor iedereen in je samengesteld gezin, dus ook voor jou!

Vol goeie moed begon je aan het avontuur van een samengesteld gezin. Je wist niet waar je aan begon, maar met jullie liefde voor elkaar moest dat zeker lukken. Onderweg kom je nu meer en meer hobbels tegen: terugkerende spanningen en discussies die maar niet opgelost raken. Gaan ze niet over de ex, dan gaan ze over de kinderen. Nochtans zien jullie elkaar supergraag. Je vraagt je daarom ook af waarom het dan toch zo moeilijk kan zijn…

Je wil het anders. (En dat kan!)

Eenvoudiger. Meer rust. Meer harmonie. Meer gewoon “zijn”.

Een plek waar iedereen voluit zichzelf kan zijn.

Het is mogelijk om in je samengesteld gezin je echt “thuis” te voelen, er een veilige haven te ervaren en tegelijk dat warme nest aan de kinderen te bieden.

Puur het buikgevoel volgen of het traditionele kerngezin als vergelijkingspunt nemen, is vaak een bron voor problemen in een samengesteld gezin. Als expert nieuw samengestelde gezinnen, maar ook vanuit mijn ervaringen als plusdochter én als plusmoeder weet ik dat een samengesteld gezin vormen een complex en delicaat proces is. Ik ben heel graag jullie gids doorheen de soms woelige wateren van het stiefgezin. Ik help jullie beiden om met overtuiging het roer in handen te nemen en te varen naar de haven waar jullie naar verlangen.

c3da6c6f-c0af-4f96-a330-97b71d839e8b

Wat intuïtief juist kan lijken en kan kloppen voor een kerngezin, is in een stiefgezin maar al te vaak het recept voor meer conflict.

— P. Papernow

Waar we naartoe werken

  • Iedereen kan volop zichzelf zijn.
  • Het koppel werkt samen en de partnerrelatie komt weer tot bloei.
  • Grenzen en behoeftes worden duidelijk gecommuniceerd. Dit resulteert in duidelijkheid en rust voor iedereen.
  • De plusouder voelt zich volwaardig deel van het gezin.
  • De biologische ouder geniet weer volop van zijn kinderen én zijn partner.
  • Jullie hebben vertrouwen in elkaar en weten moeilijkheden goed aan te pakken.

Klaar voor een gelukkig samengesteld gezin?

Verlang je naar een harmonieus samenleven waar iedereen zich goed voelt en zijn plaatsje heeft? Vraag je kennismakingsgesprek en dan bekijken we welke thema’s en gevoeligheden belangrijk zijn voor jou/jullie. Naargelang de complexiteit van je/jullie situatie bepalen we het te volgen traject. Je kan zowel alleen komen of samen met je partner. Ook als je alleen start, bestaat de mogelijkheid dat jouw partner later inspringt.

Vraag jouw kennismakingsgesprek
Ontwerp zonder titel - 1